Milí golfoví přátelé,

začínáme novou sezonu s naší báječnou hrou a vedle otevřených hřišť se otvírají i naše srdce pro pomoc dalšímu těžkému dětskému osudu.
Příběhem letošního roku je 11letý život Danielky. Holčičky, která si do svých 5 let hrála a běhala se všemi ostatními dětmi ve Vinařicích blízko Kladna a její rodiče se těšili z každého hezkého dne. Jako rána z čistého nebe přišla napřed nepříjemná vyrážka a v rychlém sledu náhlá bolest kloubů, která vyústila v nepohyblivou nožičku. Turbulentní sled silně omezujících a bolestivých potíží upoutal Danielku velmi rychle na lůžko a její rodiče uvedl do intenzivní snahy sehnat jakoukoliv pomoc. Tým lékařů spolu se zoufalou maminkou hledal řešení a především diagnózu, jejíž definice nakonec zněla jako těžké a progresivní onemocnění kloubů s velmi nejistou léčbou s ohledem na to, že se jednalo o mimořádně vzácné onemocnění. Lékaři využili všechny dostupné znalosti a možnosti léčby a Danielka s ohromnou trpělivostí snášela stovky injekcí, množství léků a napíchané infuze. Ručky měla od toho všeho tak bolavé, ale věřila spolu s maminkou, že se vše zlepší. Nadějí byla i absolvovaná biologická léčba.
Bohužel v roce 2021 už její maličké tělíčko nápor všech zásahů léčby a především intenzitu nemoci nevydrželo a Danielka zkolabovala. Byla uvedena do umělého spánku. Nešťastná maminka stále doufala v zázrak a lékaři bojovali. Nejvíc ale zabojovala Danielka, kritické okamžiky svého života zvládla, bylo možné ji probudit, aby následoval další nápor chemoterapie a kortikoidů. Službu vypovídaly ledviny. Ale ani tehdy to nevzdala, je přeci tak moc statečná! Je příkladem nám všem, že?
Ta malá princezna bojovala dál, pevně vedle ní stojí maminka, lékaři a přátelé, letošní rok vedle ní můžeme stát i my, každý z nás. Nyní jsme to my, kdo jí může hodně pomoci na cestě vpřed, do lepšího života.
Dosavadní dostupná a pojišťovnou hrazená léčba skončila. Nyní celá tíha návratu do života stojí na její, utrpením poznamenané rodině. Je nutná silná rehabilitace, jsou nutné masáže a zásahy do kortikoidy poznamenané kůže. Je šance, dokonce veliká šance, na zlepšení. Není 100 %, ale i uvažovaných 80 % zní skvěle. Také si to myslíte, že? A co k tomu povede? Umožní to naše sbírka. Umožní to každý náš příspěvek, ze kterého bude toto vše a mnoho dalšího možné uhradit.
Proto tu přátelé nyní stojíme my, kteří dokážeme spojit radost ze hry s pomocí potřebným. Součástí naší skvělé Seven Cup Golf Tour jsou příspěvky na dobrou věc. Hrajte s námi, radujte se s námi, pomáhejte s námi, šance pro letošní příběh malé Danielky a její lepší život mohou přinést nám všem radost ze smyslu našeho společenství. Máme cíl.
Tak pěknou hru všem a přidejte se k nám, jste vítáni!

Také podporujeme

BONA, o.p.s. je organizace, která podporuje lidi s duševním onemocněním při jejich cestě k opětovnému zařazení do běžné společnosti. Poskytujeme sociální služby v oblasti bydlení a zaměstnávání. V rámci zaměstnávání máme mimo jiné i sklářskou dílnu, která je chráněným pracovištěm. Lidé zde získávají pracovní dovednosti a návyky, učí se sklářskému řemeslu. V dílně pracujeme převážně s tiffany technikou, díky které jsou vyrobeny i trofeje na SEVEN CUP GOLF TOUR.

„V lednu 2018 nás oslovil pan Lubomír Petržela, zda bychom se nechtěli podílet na vytvoření pohárů pro sportovní tour. Byla to pro nás velká výzva a zkusili jsme udělat pár návrhů. Pánové si z návrhů vybrali a nás teď těší milá spolupráce na cenách pro golfové turnaje, které mají přesah a penězi z turnajů pomáhají tam, kde je potřeba. Na golfovou tour vyrobíme dohromady 42 pohárů. Vyrobení jedné ceny nám zabere přes 4 hodiny práce. Dlouho jsme nepracovali na tak velké zakázce. Ceny jsou pro nás výzva. Mimo cen pro jednotlivé turnaje budeme vyrábět i poháry na závěrečné ocenění. Doufáme, že ceny budou potěšením i pro vítěze, kteří si je pak budou odnášet domů a chlubit se svými výsledky.”

Lucie Kohoutková
terapeut chráněného pracoviště Sklářská dílna