Milí golfoví přátelé, příznivci Seven Cup Golf Tour,

Máme tu další jaro, těšíme se na další ročník naší/vaší úžasné golfové tour a tak mezi nás vítáme i další bojovnici s nepřízní osudu.

Tento ročník budou naše, věříme že štědré, příspěvky směřovat k Elišce. Úžasné 11leté holčičce, které se už pár dní před narozením na chvilku zastavilo srdíčko a při komplikovaném příchodu na svět se zastavilo úplně. Celý tým lékařů dělal skoro zázračnou práci a tak je Eliška už celých 11 let mezi námi a statečně bojuje. Ona i její maminka, babička a mladší sestřička každý den přemáhají prognózu, která dávala jen pouhá 4 % naděje, že se vše podaří zvládnout. Eliška si svou šanci vybojovala, ale cenou za ní bylo těžké postižení zraku, středně těžká ztráta sluchu, epilepsie a mozková obrna.

Tatínek tíhu osudných těžkostí neunesl a rodinu opustil a tak s Eliškou přes den cvičí babička, po škole i sestřička a po příchodu z práce hlavně maminka. Holky jsou dobrá parta a podporují se všechny a tak by si moc přály, aby se Eliška uměla sama posadit a usmát se na ně.

Takže přátelé, teď jsme tu my, abychom trochu pomohli. Z toho, co vybereme jako příspěvek z naší hry a dalších aktivit, můžeme zajistit Elišce speciální rehabilitaci a zvláštní pomůcky. Když se nám to podaří, Eliška se sama posadí a získá alespoň střípek soběstačnosti pro další život. A to za tu trochu našeho úsilí přátelé stojí, co myslíte?

Přejme si tedy úspěšnou golfovou sezonu, krásné turnaje, spoustu legrace a především, skvělý pocit ze hry a z toho, že ta naše dobrá parta umí pomoci, tentokrát bojovnici Elišce.

Tak hezkou hru a všem hodně štěstí.

Za Seven Cup Golf Tour

Lubomír Petržela

Také podporujeme

BONA, o.p.s. je organizace, která podporuje lidi s duševním onemocněním při jejich cestě k opětovnému zařazení do běžné společnosti. Poskytujeme sociální služby v oblasti bydlení a zaměstnávání. V rámci zaměstnávání máme mimo jiné i sklářskou dílnu, která je chráněným pracovištěm. Lidé zde získávají pracovní dovednosti a návyky, učí se sklářskému řemeslu. V dílně pracujeme převážně s tiffany technikou, díky které jsou vyrobeny i trofeje na SEVEN CUP GOLF TOUR.

„V lednu 2018 nás oslovil pan Lubomír Petržela, zda bychom se nechtěli podílet na vytvoření pohárů pro sportovní tour. Byla to pro nás velká výzva a zkusili jsme udělat pár návrhů. Pánové si z návrhů vybrali a nás teď těší milá spolupráce na cenách pro golfové turnaje, které mají přesah a penězi z turnajů pomáhají tam, kde je potřeba. Na golfovou tour vyrobíme dohromady 42 pohárů. Vyrobení jedné ceny nám zabere přes 4 hodiny práce. Dlouho jsme nepracovali na tak velké zakázce. Ceny jsou pro nás výzva. Mimo cen pro jednotlivé turnaje budeme vyrábět i poháry na závěrečné ocenění. Doufáme, že ceny budou potěšením i pro vítěze, kteří si je pak budou odnášet domů a chlubit se svými výsledky.”

Lucie Kohoutková
terapeut chráněného pracoviště Sklářská dílna