Loudmouth

Pomáháme

Dvojčátka Mikulášek a Tadeášek

Dvojčátka Mikulášek a Tadeášek se narodila 1. 4. 2017 ve 27. týdnu těhotenství. Nejprve nic nenasvědčovalo tomu, že by něco nemělo být v pořádku. Bohužel později oba chlapci prodělali krvácení do mozku, jehož následkem mají oba těžká zdravotní postižení. Tadeášek kvadruspastickou formu dětské mozkové obrny, sekundární epilepsii – Westův syndrom, primární hyperplastický sklivec – je prakticky nevidomý, pouze pravým okem rozezná den a noc. Mikulášek má dětskou mozkovou obrnu - dominující spastickou diparézu a hemiparézu, epilepsii a autistické rysy. Klukům jsou tři roky a ani jeden nechodí, nesedí ani neleze. V jejich vývoji velice pomáhají neurorehabilitační pobyty, které jsou finančně velmi náročné. V letošním roce se také budou poprvé účastnit hiporehabilitačního pobytu.

Mikulasek_Tadeasek1    Mikulasek_Tadeasek2

Také podporujeme

Bona   Jednabedna
BONA, o.p.s. je organizace, která podporuje lidi s duševním onemocněním při jejich cestě k opětovnému zařazení do běžné společnosti. Poskytujeme sociální služby v oblasti bydlení a zaměstnávání. V rámci zaměstnávání máme mimo jiné i sklářskou dílnu, která je chráněným pracovištěm. Lidé zde získávají pracovní dovednosti a návyky, učí se sklářskému řemeslu. V dílně pracujeme převážně s tiffany technikou, díky které jsou vyrobeny i trofeje na SEVEN CUP GOLF TOUR.

              

„V lednu 2018 nás oslovil pan Lubomír Petržela, zda bychom se nechtěli podílet na vytvoření pohárů pro sportovní tour. Byla to pro nás velká výzva a zkusili jsme udělat pár návrhů. Pánové si z návrhů vybrali a nás teď těší milá spolupráce na cenách pro golfové turnaje, které mají přesah a penězi z turnajů pomáhají tam, kde je potřeba. Na golfovou tour vyrobíme dohromady 42 pohárů. Vyrobení jedné ceny nám zabere přes 4 hodiny práce. Dlouho jsme nepracovali na tak velké zakázce. Ceny jsou pro nás výzva. Mimo cen pro jednotlivé turnaje budeme vyrábět i poháry na závěrečné ocenění. Doufáme, že ceny budou potěšením i pro vítěze, kteří si je pak budou odnášet domů a chlubit se svými výsledky.”

Lucie Kohoutková
terapeut chráněného pracoviště Sklářská dílna